Medio maart Vet150, het onderzoek onder dierenartsen

Het online Vet150-onderzoek is in november 2017 ook uitgevoerd onder Vlaamse en Waalse dierenartsen onder de naam "Vet150 Belgium". 658 Belgische dierenartsen hebben meegewerkt aan het onderzoek, waarvan 400 Vlaamse en 258 Waalse dierenartsen.

Klik hier voor een persbericht over Vet150 Belgium. 

Cliquez ici pour lire le communiqué de presse sur l’enquête.

In het eeste kwartaal van 2018 wordt het Vet150-onderzoek weer in Nederland uitgevoerd.

Hieronder een persbericht uit 2016 over het Vet150-onderzoek.

Op woensdag 16 maart 2016 start onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen in samenwerking met AST Farma, Boehringer Ingelheim, Dechra, Merial, MSD, Hipra en Virbac alweer voor de tiende keer het marktonderzoek onder dierenartsen onder de naam 'Vet150 Online'. Het Vet150 onderzoek vindt een keer per twee jaar plaats. Zie ook het persbericht op de site van het Collectief Praktiserende Dierenartsen en het persbericht op de site van de KNMvD..

Het onderzoek wordt dit jaar voor de tweede keer online uitgevoerd. Voorheen werden minimaal 150 dierenartsen persoonlijk geïnterviewd, vandaar de naam Vet150.

Doelstelling onderzoek

De belangrijkste doelstelling is om na te gaan hoe farmaceutische bedrijven de praktijken de komende jaren nog beter van dienst kunnen zijn. Een belangrijke (open) vraag is om te inventariseren over welke onderwerpen de dierenartsen graag nog meer zouden willen weten. En op welke wijzen de farmaceuten deze informatie het beste kunnen overbrengen, bijvoorbeeld via webinars of via bijeenkomsten.

Respons

Dit belangrijke onderzoek heeft alleen kans van slagen wanneer zoveel mogelijk dierenartsen meewerken. Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 10 minuten. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt. In 2014 hebben 563 dierenartsen meegewerkt aan dit uniek en onafhankelijk onderzoek voor de veterinaire sector. Naast de mening van de gezelschapsdierenartsen worden ook specifieke vragen gesteld aan varkens- en rundveespecialisten.

Heeft u als praktiserend dierenarts geen uitnodigingsmail gekregen op 16 maart en wilt u ook deelnemen, neem dan contact op met Ir. Jan Geelen (jan@geelen-consultancy.nl). Wij sturen u dan de interviewlink met een uniek wachtwoord toe. Uw mening wordt zeer gewaardeerd. Onder de deelnemers wordt een iPad mini verloot.

Dierenartsen die vragen hebben over het Vet150 marktonderzoek kunnen ons altijd bellen of e-mailen (0317 – 425958, vet150@geelen-consultancy.nl).