Themabijeenkomst farmaceuten

Afgelopen week (donderdag 6 december) was de inspiratiemiddag voor farmaceuten in het Forum-gebouw van Wageningen Universiteit, georganiseerd door AgriCommunicatie en Geelen Consultancy.

We hebben veel positieve reacties ontvangen en het is goed om te horen dat het initiatief in goede aarde is gevallen. Hopelijk heeft u inspiratie opgedaan om te communiceren met dierenartsen in een sterk veranderende veterinaire markt. Hieronder vindt u een korte terugblik en kunt u de hand-outs van de presentaties aanvragen.

Martin Groot Severt, AgriCommunicatie

Martin Groot Severt van AgriCommunicatie vertelde over de paralellen tussen de farmaceutische markt en die van de gewasbescherming. Het proces van schaalvergroting, dat nu in de veterinaire sector gaande is, vond 10 jaar geleden in de agrochemie plaats. Kern van zijn verhaal: communicatie met de dierenarts en de veehouder blijft onverminderd belangrijk. Het is zaak om met je product of dienst in beeld te komen, de voorkeur te verkrijgen en te zorgen voor de juiste toepassing van je product. De presentatie kunt u hier opvragen.

Jan Lievaart, Evidensia

Jan Lievaart gaf een inkijk in de organisatie van het snel groeiende Evidensia en hun visie op de toekomst. U kreeg onder andere handvatten aangereikt voor samenwerking met Evidensia. Een verhelderende en interessante presentatie voor het publiek, wat ook wel bleek uit de vragen en de gesprekken in de pauze. Gezien de concurrentiegevoeligheid stelt Evidensia deze presentatie helaas niet als hand-out beschikbaar.

Jan Geelen, Geelen Consultancy en Tessa de Kruijk, Upinion

Jan Geelen van onderzoeksbureau Geelen Consultancy en Tessa de Kruik van Upinion presenteerden de chat messaging tool 'Upinion'. Upinion is een nieuwe manier van online onderzoek naast het reguliere online onderzoek, zoals het bekende Vet150-onderzoek. De Upinion-tool is een laagdrempelige manier om snel een paar korte vragen aan dierenartsen en/of dierhouders voor te leggen. Geelen Consultancy is van plan om in samenwerking met een aantal farmaceuten een exclusief Upinion-panel van dierenartsen op te zetten. Binnenkort krijgt u hier meer informatie over.
De presentatie kunt u hier opvragen.

Namens de initiatiefnemers en organisatoren
Geelen Consultancy en AgiCommunicatie